WELCOME TO ARMY_RULES BLOG

Sunday, October 30, 2011

PERLAWANAN AKHIR BOLA SEPAK "PIALA MALAYSIA" @ WANG ULU

Juara Baru Edisi 2011 = Negeri Sembilan
 
Perlawanan Akhir Bola Sepak Piala Malaysia telahpon berlangsung semalam dengan pertemuan diantara Negeri Sembilan vs Terengganu yang telah dimenangi oleh Negeri Sembilan (2-1) bertempat di Stadium Shah Alam... Ia merupakan kejayaan ketiga Negeri Sembilan menjuarai Piala Malaysia selepas edisi 1948 dan 2009.

Bagi Terengganu pula, skuad Peteh itu gagal mengulangi pencapaian sedekad yang lalu dengan kejayaan menjulang Piala Malaysia...Kekalahan itu juga sekali gus menyebabkan Terengganu gagal dalam misi merangkul gelaran berganda musim ini selepas mereka muncul juara Piala FA pada Jun lalu.

Selepas gagal memecahkan kebuntuan gol pada babak pertama, Terengganu terlebih dahulu menceriakan kira-kira 35,000 penyokong skuad Penyu yang hadir menyaksikan aksi final di stadium... Pemain sayap, Mohd. Ashaari Samsudin berjaya menewaskan penjaga gol Negeri Sembilan, Farizal Marlias untuk gol pertama Terengganu pada minit ke-59. 

Tersentak dengan jaringan itu, Negeri Sembilan bingkas bangkit menguasai perlawanan bagi memburu gol penyamaan... Hasilnya, pemain sayap lincah, S. Kunanlan berjaya menjaringkan gol penyamaan pada minit ke-81 selepas rembatannya dari sebelah kanan pintu gol Terengganu gagal ditangkap kemas oleh penjaga gol, Mohd. Sharbinee Alllawee... Hairuddin mengesahkan kemenangan Negeri Sembilan apabila meledak gol berselang lima minit kemudian selepas menyudahkan hantaran lintang kapten, Shukor Adan.

Apa yang lebih menarik yang berlaku adalah di Kolej Kediaman Wang Ulu, UniMAP apabila Majlis Penghuni Kolej Kediaman (MPKK) Universiti Malaysia Perlis telah menganjurkan satu program "SANTAI BOLA @ WANG ULU' dengan kerjasama Pengurusan Kolej Kediaman UniMAP... Program bermula dari pukul 4.00 petang lagi dengan aktiviti Futsal Ria... sebanyak 8 team telah mengambil bahagian bagi ketegori lelaki mahupun wanita...

Aktiviti diteruskan pada malamnya dengan siaran Langsung Perlawanan Akhir Piala Malaysia, bertempat di Dewan Wang Ulu dengan menggunakan screen LCD yang besar untuk tontonan ramai... Kehadiran pada malam tersebut amat bagus dengan sekitar lebih kurang 250 orang dan sangat meriah dengan sorakan penyokong dari penyokong Sang Rusa mahupun Penyu... Akitiviti malam itu diselitkan juga dengan cabutan bertuah kepada para penyokong yang hadir... Program tamat setelah Negeri Sembilan dinobatkan juara Piala Malaysia dan penyampaian hadiah kepada para pemenang Futsal dan cabutan bertuah...

1 comment:

Pena Rayyan said...

ada gambo lgik menarik ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

THE WAY OF MY LIFE